måndag 23 mars 2009

Falukorv och rotmos!

Idag vart det riktig husman! Kikade in på Linas blogg, hon tipsade om rotmos till middag och jag var inte sen att haka på! =) Har inte ätit rotmos på år och dar, det var gott! Gjorde nästan precis som Lina, så här vart det.

Rotmos
2 morötter
en bit rotselleri
6 potatisar
1 tärning grönsaksbuljong
margarin
vitpeppar
örtsalt

Skala och skär morötterna och rotsellerin i mindre bitar, lägg ner i en kastrull och täck det med vatten. Smula ner en buljongtärning. Låt koka i ca 10 min. Skala och tärna potatisen, även den i mindre bitar. Koka tills allt känns genomkokt. Häll av och spara spaden. Pressa rotsakerna vispa i lite spad och en klick margarin, smaka av med salt och peppar. Servera med stekt falukorv och klyftade tomater.

Nu ska jag iväg på spinning.
//Hanna


5 kommentarer:

Anonym sa...

Rotmos är ju jättegott, tyvärr är det en sån där rätt som man glömmer bort, så tack för påminnelsen. =)

Anonym sa...

Grönsaksbuljong gör hela skillnaden om man nu inte har fläsklägg eller något annat där det finns vätska från:-) Så gott med rotmos:-)

Anonym sa...

Rotmos är verkligen supergott !
Men hade du ingen Kålrot i ? =O
Äter den gärna med köttkorv & senap :) Mums !

lina sa...

Visst är rotmos mums! En riktigt husmansfavvo!

Hanna sa...

Jessica: Tacka Lina! =)

PiaLotta: Ja, verkligen!

Carro: Näe, jag hade ingen sån hemma. Funkade bra ialla fall!

Lina: Ja, tack för påminnelsen! =)